Blog
Karácsonyi menü a Nahrin fűszereivel
Közeleg a karácsony! A Nahrin megszámlálhatatlanul sok jó minőségű fűszereinek bármelyike, igazán méltó társ lehet az ünnepi étel előállításához!
Legyen az klasszikus, vagy reform itt minden rendelkezésre áll.
És egy jó recept a kipróbáláshoz:
Egészben sült pulykamell, tepsis burgonya rozmaringgal, áfonyamártással, vajon párolt bébi zöldségekkel
Hozzávalók 4-6 főre
Fűszerek: Tengeri algás fűszerkeverék, Bors fűszerkeverék, Szárnyas fűszerkeverék, Fokhagyma fűszerkeverék, Nahrin Zöldségleves.
Extra hozzávaló: Narosan Red Berry.
A pulykamellet kevés olajjal átkenjük és fűszerezzük Tengeri algás, Bors, Szárnyas és Fokhagyma fűszerkeverékkel. Sütőpapírral betakarjuk, aztán sütőfóliával lefedjük és 160 C-os előmelegített sütőben 1,5-2 órán át sütjük, amiből az utolsó 30 percben fólia nélkül, hogy tudjon pirulni is. Ez idő alatt 15-20 percenként locsoljuk a saját szaftjával, hogy ki ne száradjon.
E mellet párhuzamosan a megtisztított burgonyát félkészre főzzük, majd kevés olajjal átforgatjuk és 160 C-os sütőben készre sütjük. A vaj felét lassan felolvasztjuk, a habot eltávolítjuk róla, aztán ízesítjük Tengeri algás, Bors és Fokhagyma fűszerkeverékkel, finomra aprított rozmaringgal, és amikor a burgonyánk elkészült, ráöntjük a fűszervajat és jó alaposan összeforgatjuk. Így már el is készült az egyik köretünk.
A bébi zöldségeket gyenge Nahrin zöldséglevesben blansírozzuk, majd miután alaposan lecsepegtettük, a felmelegített vajra öntjük és ízesítjük Tengeri algás, Bors és Fokhagyma fűszerkeverékkel és készre párolom, amennyiben szükséges egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A pulyka kifőtt levét leszűrjük, elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk az áfonya lekvárt és a bort, majd hagyjuk, hogy egy kicsit leredukálódjon és kész is a mártásunk. Már csak a tálalás van hátra, amit a burgonya és a zöldségkeverékkel kezdünk, és a tetejére helyezünk 2-3 szelet pulykamellet, amit a mártással meglocsolunk, és már fogyaszthatjuk is az ételünket.