Összetételét tekintve egyedülálló: paprika, mustár, curry (koriander, kurkuma, mustármag, kömény, chili, görögszéna, bors, fokhagyma, édeskömény), bors, rozmaring, fokhagyma, oregánó, növényi zsiradék.
Fő előnye, hogy kiváló minőségű fűszer- és gyógynövény együttesek alkotják, speciálisan szárnyas- és fehérhúsok fűszerezéséhez lett kialakítva, de egyedi ízt ad szószok és levesek elkészítéséhez is.
Felhasználható pácolásra – ugyanúgy, mint a Pácfűszer -, ám szórhatjuk a húsra sütés közben és utána is, amíg forró a hús.
Készíthetünk belőle „mártogatós szószt”: sovány túrót és joghurtot krémesre keverünk, és ízlés szerint fűszerezünk. Nyers zöldségdarabkákat, kenyeret vagy párolt/sültburgonyát márthatunk bele.